خانه کوهنوردان نظرآباد

نظرآباد: بلوار شهید سلطانی پارک شهر، روزهای سه شنبه هر هفته از ساعت 17:30 الی 19 کانال تلگرام :KhaneNazarAbad@

خانه کوهنوردان نظرآباد

نظرآباد: بلوار شهید سلطانی پارک شهر، روزهای سه شنبه هر هفته از ساعت 17:30 الی 19 کانال تلگرام :KhaneNazarAbad@

ابزار و وسایل سنگنوردی

طناب سنگنوردی: طناب یکی از مهم ترین ابزار سنگنوردی می باشد و در واقع وظیفه ی محافظت از جان سنگنورد را بر عهده دارد. طناب جهت متصل کردن سنگنورد به کارگاه فرود و صعود به کار می رود که در قطرها ی مختلفی وجود دارد. از لحاظ مقاومت طناب ها به دو دسته قابل کشش (دینامیک) و غیر فابل کشش (استاتیک) تقسیم می شوند.

          http://axgig.com/images/16464338934956962641.jpg
صندلی صعود (Harness): وسیله ای است که سنگنورد با استفاده از آن از ضریب ایمنی بیشتری برخوردار می گردد. هارنس در صعود٬ فرود٬ حمایت و حمل وسایل فنی مورد استفاده قرار می گیرد. دو گونه عمومی آن هارنس های رگلاژ دار (جهت صعودهای بلند یا صعود فنی زمستانه) و هارنس های ساده هستند.
                                                
کفش و کتانی سنگنوردی (Rock shoe): کفش سنگنوردی کفشی است که مخصوص صعود روی دیواره های بلند طراحی شده٬معمولا روی قوزک پا را می پوشاند٬کف آن انعطاف کمی دارد و نسبت به کتانی سنگنوردی محافظ خوبی در برابر سرما می باشد.
کتانی سنگنوردی دارای کفی صاف و چسبنده و عاری از هر گونه عاج است. کتانی نسبت به کفش دارای انعطاف بسیار زیادی می باشد.

کلاه (Helmet): وظیفه ی محافظت از سر در مقابل سنگ های ریزشی٬ تکه های یخ و یا ابزاری که از بالا می افتند را بر عهده دارد.
                                                
کیسه پودر: پودر قدرت نگهداری گیره ها٬ مخصوصا در هوای گرم را بالا می برد و عرق دست را جذب می کند٬ البته استفاده بیش از حد باعث لغزندگی گیره ها می شود و کیسه پودر محل نگهداری پودر است که بر روی پشت هارنس نسب میشود.
              http://axgig.com/images/66734029237883154151.jpg
 لباس: لباس سنگنوردی باید راحت باشد و اجازه حرکات آزاد را به فرد بدهد و برای شرایط جوی محیط مورد نظر مناسب باشد.

طناب انفرادی: در صورت عدم وجود صندلی صعود می توان با طناب انفرادی یک صندلی موقت درست کرد و طناب حمایت را به وسیله کارابین به آن متصل نمود.
        
کارابین(Carabin): وسیله ای فلزی و از جنس آلیاژ آلومینیوم می باشد که برای اتصالات ابزار سنگنوردی به کار می رود. کارابین در ۲ شکل عمومی D و گلابی و به صورت های ساده یا پیچ دار ساخته می شود که هرکدام دارای کاربرد خاصی می باشند. مقاومت( میزان وزن تحملی) کارابین بر روی بدنه آن نوشته می شود.
                                              
اجزای کارابین شامل بدنه اصلی٬ ضامن٬ فنر٬ پین و در کارابین های پیچ دار شامل مهره و پیچ نیز می شود.

هشت فرود (Figure 8): وسیله ایست به شکل عدد ۸ انگلیسی که فقط در فرودها و بر اساس شکست طناب عمل می نماید٬ این ابزار به دلیل فشار شدیدی که در زمان مهار سقوط به طناب وارد می نماید جهت حمایت توصیه نمی شود.
http://www.topclimbinggear.com/images/kong-classic-figure-8.jpg
اسلینگ (Quickdraw): اسلینگ از دو کارابین متصل به هم توسط یک تسمه تشکیل شده است. این ابزار طی صعود برای اتصال استفاده می شود٬ طناب در کارابین خم جا می گیرد و کارابین صاف به حمایت میانی متصل می شود.
                                                        
دیسی چین: اسلینگی دوخته شده است که برای متصل کردن فرد به ابزار جدید کار گذاشته می باشد و به عنوان بخشی از وسایل بالا رفتن به کار می رود.
نوار٬ تسمه (Tape): برای استفاده در کارگاه ها و حمایت های میانی استفاده می شود و با توجه به عرض٬ طول٬ ضخامت٬ یک لا و دولا بودن دارای مقاومت های گوناگونی می باشد.
                                
چکش: ابزاریست دارای سطحی صاف و کوبنده برای کوبیدن میخ ها و نوکی کند برای بیرون کشیدن ابزارها٬ تمیز کردن شکاف های کثیف و کار گذاشتن ابزارهای کوبیدنی کوچک.
        
میخ (Piton): میخ معمولا از فولاد نرم و یا آلیاژ کروم و فولاد ساخته می شود. میخ در انواع و اشکال مختلفی ساخته میشود.
*باید میخ را به خوبی توسط چکش در سنگ فرو کرد و اصطلاحا صدای جان آن را شنید٬ در غیر این صورت صدای خفه ای که اصطلاحا به آن صدای مرگ می گویند شنیده می شود.
رول و مته رول: زمانی که هیچ شکافی در سنگ وجود ندارد و امکان نصب هیچ ابزاری نیست می توان از رول استفاده کرد. به وسیله ی رول پانچ می توان در محل دلخواه یک کارگاه خوب و مطمئن برقرار کرد. از زدن رول در شکاف ها و ترک ها باید خودداری کرد.
*برای استفاده از کارگاه باید نوع گره ها را از قبل آموخت.
                  
طنابچه پروسیک: با استفاده از دو طنابچه مناسب و زدن گره پروسیک و با کمک آنها روی طناب سنگنوردی می توانید به راحتی از طناب بالا یا پایین بروید.
* از زدن گره پروسیک پایین زیر ابزار فرود خودداری کنید.
        
یومار: کارکردی شبیه طنابچه های پروسیک دارند اما قوی تر٬ ایمن تر و سریع تر هستند.
کرول: جزء ابزار بالا رونده به حساب می آید٬ از نظر عملکرد مانند یومار می باشد اما دارای تفاوت های خاص می باشد٬ به طور مثال به گونه ای طراحی شده که در هنگام قرار گیری بر روی سینه موجب ناراحتی فرد استفاده کننده نمی شود.
          
گری گری(Grigri): ابزاری برای صعود و حمایت با استفاده از یک طناب می باشد. این ابزار حمایت در صورت سقوط ناگهانی صعود کننده قفل می شود و عملکری شبیه کمربند ایمنی خودرو دارد.                                             
                             
شانت: وسیله ای سبک و مقاوم از آلیاژ تیتان است که جهت خود حمایت در فرود استفاده می شود و دارای ضامنی جهت اتصال به هارنس می باشد.
 
فی فی هوک(Fifihook): این ابزار به هارنس صعود کننده متصل است و در زمان لازم او را به ابزار حمایت میانی متصل می کند٬ در گذشته سر رکاب نیز به کار گرفته می شد.
قرقره(Pully): ابزاریست جهت حرکت بهتر طناب و یا بالا بردن بهره مکانیکی. با ترکیب قرقره ها بالا کشیدن بارهای سنگین با یک نیروی بسیار کم ممکن می شود.
 
                                            
ری ورسو(Reverso):  از ابزار حمایت و فرود به شمار می رود و کارایی بسیاری نیز دارد.
                          

نظرات 3 + ارسال نظر
علی پنج‌شنبه 25 آبان 1391 ساعت 09:24

مرسی بابک جان مطالب آموزشی بسیار خوبی بود

محمد رضا پنج‌شنبه 25 آبان 1391 ساعت 14:41

با تشکر مطالب جالبی بود

اکبر(پدرام) دوشنبه 29 آبان 1391 ساعت 10:15

سلام باتشکر از بابی جون دستت درد نکنه بابت مطالب اموزشی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد