
شهرستان نظرآباد ، یکی از شهرستانهای استان البرز در جنوب غربی این استان واقع شده است. که به استناد کاوش باستانشناسان از تپه ازبکی این شهرستان ، نشان از پیشینه تاریخی 8000ساله دارد . که یکی از این نمونه خشت های دست ساز بشر ، توسط آقای خاتمی رئیس جمهور وقت به سازمان ملل هدیه شده است ، اشاره نمود .

روستای نجم آباد در طول جغرافیای 50 درجه و 30 دقیقه و 20 ثانیه و عرض جغرافیایی 35 درجه و 50 دقیقه و 43 ثانیه قرار دارد و نمک زاری به وسعت 20000 هکتار تحت عنوان بیابانهای نجم آباد در بخش جنوب غربی شهرستان نظرآباد با جاذبه هایی مثل تپه های رنگی ، تالاب ، غار و معادن نمکی و گله های شتر و ارزشهای گردش گری و راهپیمایی برای علاقه مندان را افزوده است .

در گذشته ی نه چندان دور سر چشمه بخشی از آب دریاچه نمکی قم از سرازیر شدن رودخانه های شهرستان ساوجبلاغ ، کردان ، فشند و الموت رودخانه شور منطقه را تشکیل داده و به دریاچه قم می ریخته است و از نظر حیاط وحش تا 40 الی 50 سال قبل دسته های گوره خر ، آهو در این منطقه حضور داشته که متاسفانه بر اثر شکار بی رویه و از بین رفتن زیستگاهها توسط انسان کم کم از بین رفتند و امروز شاهد حضور فقط چند گونه پرنده ،گرگ ، روباه هستیم و در ایام بهار در صورت بارندگی مناسب شاهد حضور پرندگان مهاجر را در کنار تالاب منطقه خواهیم بود .

در مجموع این منطقه در مقایسه با کویر مرنجاب ، مصر و بهره مندی سه استان بزرگ کشور ( قزوین ، البرز و تهران ) میتواند از جایگاه خوبی برای علاقه مندان به فعالیتهای گردشگری و راهپیمایی در فصل پاییز و زمستان و فروردین ماه در طول سال باشد .
غار نمکی نجم آباد که جدیداً شناسایی شده است دارای سه تالار بزرگ بوده که متاسفانه یکی از آنها بر اثر تغییرات جوی فرو ریخته است . و دو تالار دیگر با ارتفاع بین 4 تا 8 متر با استلاکمیت و پوششهای اسفنجی نمکی بسیار زیبا که توسط یک راهرو به طول 150 متر به هم متصل می شوند بجا مانده است
با توجه به اینکه از سال 1371 جهت جلوگیری از تخریب و عملیات مهار بیابان و بیابان زدایی به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نظر آباد واگذار شده است ، جهت ورود به منطقه باید با این اداره هماهنگی لازم انجام شود .